piektdiena, 2010. gada 19. novembris

Latvijas dzimšanas diena

Šodien pamodāmies ap 10:00, kas priekš brīvdienas nav baigi vēlu, bet tomēr. Mūsu moldāvu draugs jau bija paspējis sagatavot viens pats "Siļķi kažokā", nomizot nez cik kg kartupeļu un atčaulot duci olu. Pēc brokastīm gludinājām karogus un šķērējām tos kartupeļus, olas, desu un gurķīšus rosolam.
Tad domājām par pārējo Latvijas vakara noformējumu.
Tā diena pagāja gatavojoties vakaram. Kaut kad pievakarē uzzinājām, ka mūsu Gaziantepes latviešu plus moldāva, francūzietes, vācieša un polietes pirmdien filmētais apsveikums Latvijai ir rādīts Tautas balsī LNT. Kvī un wī.
Pirmais ieradās Buraks - mūsu organizācijas vadītājs, 15 min ātrāk, bet nekas.
Tad ieradās latviete Inga ar savām dzīvokļa biedrenēm un vienu ciemiņu, francūzi. Tad arī īsi izstāstījām, kāpēc tieši šodien mums ir šī sanākšana, maza viktorīna par Latviju un ķeršanās pie bagātīgā galda, bet to, ka latvieši ēd sēnes, arī pateicām :). Moldāva gatavotā "Siļķe kažokā" bija ekselenta. Vēl bija rosols (kā rosols). Pupiņu salāti, ķiplokgrauzdiņi, ko Inga bija pagatavojusi. Daudz rupjmaizes, tai skaitā Lāču augļu maize. Medus, dzērvenes pūdercukurā, Selgas cepumi, visādas končas. Un nu jā - Rīgas Balzāms klasiskais un arī Rīgas Balzāms Upeņu. Ciemiņi bija vēl kaut ko graužamu un dzērienus atnesuši.
Tad paēdām, tad 21:00 nodziedājām himnu un likām ciemiņiem lekt vienu no ātrākajām latviešu tautas dejām "Cūka driķos" - ar vērā ņemamiem panākumiem. Un tad jau viss tālāk turpinājās kā jebkurā līdzīgā ārzemnieku ballītē šeit. Vēlāk pievienojās vēl Čengis, pie kā vakar bijām uz Bayram pusdienām. Kārtīgi izdejojāmies. Francūži slavēja RB un dzērvenes pūdercukurā. Bet es droši vien vienmēr atcerēšos konkrēto "Siļķi kažokā" :)
Baigie superpatrioti neesam vēl, jo vēl 3 dienas atpakaļ bijām LV un vēl nekas latvisks te netrūkst.
Tālāk mums priekšā ir 3 brīvdienas, kur konkrētu plānu nav. Bet nu - te ir Turcija un viss notiek ātri. Džeki gan saka, ka pagaidām mums labāk ārā vienām neiet un tas savā ziņā ierobežo. Bet nu - varbūt brīvais laiks jāizmanto turku valodas apguvei.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru